Μαριάννα Παπαδοπούλου Χατζάκου

Μαριάννα Παπαδοπούλου Χατζάκου

Μέλος Δ.Σ. ΜΕΒΓΑΛ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΜΕΒΓΑΛ «Ταξίδι στον ΓΑΛ-Αξία»

Οι επισκέψεις σχολείων στη ΜΕΒΓΑΛ αποτελούν μία παράδοση που κρατά από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Το 2010 η εταιρεία παρουσίασε στη σχολική κοινότητα ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που καταρτίσθηκε με την τεχνογνωσία της ΜΕΒΓΑΛ και την επιστημονική συμβολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τομέα Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής. Το όνομα του προγράμματος «Ταξίδι στον ΓΑΛ-Αξία» παραπέμπει στον κόσμο του γάλακτος αλλά και τον τρόπο που αυτό και τα προϊόντα του κυριαρχούν στο διατροφικό μας σύμπαν και έχει ως στόχο να διδάξει στα παιδιά να τρέφονται σωστά, στο πλαίσιο καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας, η οποία έχει υψηλά ποσοστά στη χώρα μας.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων μαθαίνουν για τη ΜΕΒΓΑΛ και την ιστορία της, γνωρίζουν με διαδραστικό τρόπο τις αρχές υγιεινής διατροφής αλλά και την αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων. Προβολή video, βιωματικές δραστηριότητες, χρήση μικροσκοπίων και γευστικές δοκιμές ταξιδεύουν τα παιδιά στον ΓΑΛ-αξία υπενθυμίζοντας ότι διατροφή και υγεία είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.

Διπλά βραβευμένο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΜΕΒΓΑΛ από IDF-Διεθνή Ομοσπονδία Γάλακτος (2010) και τα Bravo Sustainability Awards του QualityNet Foundation (2015) έχει προσελκύσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 13.500 μαθητές, κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα.

Οι θετικές αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών και τα χαμόγελα των παιδιών είναι για τη ΜΕΒΓΑΛ η πιο ισχυρή ανταπόδοση και επιβεβαίωση ότι όλοι πέρασαν όμορφα και κέρδισαν νέα γνώση!