Νίκος Γαβαλάς

Νίκος Γαβαλάς

Director of Corporate Social Responsibility, ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Youth Football Tournament», μια συνεργασία της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συνάντησε την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε μια κοινή αθλητική πρωτοβουλία, μέσα από τη διοργάνωση του «Youth Football Tournament» που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.
Το τουρνουά ποδοσφαίρου υλοποιήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη Μονάδα Ένταξης και Υποστήριξης και την ομάδα των Μεντόρων της Ειδικής Γραμματείας και συμμετείχαν 40 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές εθνικότητες, ηλικίας 15-17 ετών, καθώς και ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Τα σαράντα παιδιά προέρχονταν από το Αφγανιστάν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γκάμπια, το Μπαγκλαντές, τη Γουϊνέα, τη Λιβερία, τη Σομαλία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μάλι, την Αϊτή, το Καμερούν, τη Σιέρα Λεόνε, την Αίγυπτο και τη Συρία.
Το τουρνουά αφορούσε ασυνόδευτους ανήλικους με σκοπό να έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους μέσω του αθλητισμού και ειδικότερα να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματά του, τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα. Τη διοργάνωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι 35 ευρωπαϊκών ομάδων, στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ECA στην Ελλάδα με σκοπό την παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.